När ska man kemtvätta kläder?

Kemtvätt Solna bromma sundbyberg stockholm

Dags att uppsöka en kemtvätt? För att veta när det är läge att kemtvätta kläder kan det vara bra att först veta lite kring vad kemtvätt faktiskt är. Kemtvätt är ett sätt att rengöra kläder och textilier utan eller med väldigt lite vatten. Kemtvätt innefattar att man använder en passande vätska för materialet och sedan låter det torka. En kemtvätt utförs på ett sätt som liknar vanlig tvätt men som är mycket snällare mot tyget då det utförs väldigt försiktigt. Istället för vatten använder man olika typer av kemiska ämnen för att få bort fläckarna.

Anledningen till att man ska kemtvätta vissa material och kläder är för att de inte tål vanlig vattentvätt. Det är en stor risk att du förstör ett plagg om du tvättar det med vatten när rådet säger kemtvätt.
Kemtvätt Solna bromma sundbyberg stockholm

Hur vet man att kläder ska kemtvättas?

Enklast ser du detta genom att titta på de tvättråd som finns på dina kläder. Du ser då en cirkel med någon av följande bokstäver; A, F, P eller W. Du behöver inte veta vad de olika bokstäverna betyder, detta vet din kemtvätt och de ser till att ditt plagg blir korrekt omhändertaget.

Vilka kläder ska kemtvättas?

Om det inte står några råd på ditt plagg kan du utgå från att kläder och material i päls, mocka, läder och känsligare textilier kan behöva kemtvättas. Det kan t ex vara ett delikat plagg i tunt tyg eller en bröllopsklänning. Ibland kan även en specifik skjorttvätt behöva utföras på skjortor i känsligare material. Självklart kan du ta med andra plagg som också känns känsligare för kemtvätt. Vissa typer av plagg kan må bra att kemtvättas, t ex skinnjackor, skor och som sagt skjortor.

Skulle det vara så att du har ett material som du känner dig osäker kring tvättmetod på kan din kemtvätt oftast ta hand om dem ändå. Mattor kan t ex behöva en annorlunda tvättmetod, mattvätt, och större, hårdare nedsmutsade material kan behöva en rejäl industritvätt.

För dig som bor i Stockholm, Solna, Bromma och Sundbyberg finns vi på Tvättexperten att tillgå för kemtvätt, mattvätt, skjorttvätt, industritvätt och liknande. Det är enkelt att ta dig till oss och du hittar oss på Råsundavägen 107 i Solna. Har du frågor innan du kommer med ett klädesplagg eller annan textilier får du gärna kontakta oss på förhand. Du når oss på 08-27 07 08 och du kan även använda kontaktformuläret nedan. Välkommen till en professionell kemtvätt!

Skicka mail till oss